Hoppa till innehåll

Om mig

Jag heter Greta, jag är 15 år gammal och jag bor i Stockholm. Att jag är 15 betyder förstås att jag fortfarande går i skolan, i nian för att vara exakt.
Jag har länge varit intresserad av bokstäver; ord; meningar. När mina kompisar ville bli poliser, astronauter eller prinsessor, sa jag att jag ville bli författare. Och det vill jag på sätt och vis fortfarande.

När jag inte skriver så gör jag antagligen något av följande:
lyssnar på musik – här kan ni hitta min musiksmak prydligt listad
fotograferar – ännu ett möjligt framtidsyrke!
läser – böcker, såklart, men även tidningar och groteska mängder blogginlägg och tweets
sitter vid min svarta MacBook – det är lika bra att jag erkänner det, jag är en datornörd av rang och jag är löjligt förtjust i såväl min Mac som min iPhone
ägnar tid åt mitt yttre – det låter kanske lite tveksamt, men jag älskar body butters, nagellack, parfymer, rouge och hårinpackningar (och kläder, förstås!)
går – jag går jättemycket, det är ett så bra sätt att samla sina tankar + att det går att kombinera med i alla fall två av ovanstående punkter!

Andra saker som kan vara kul att veta om mig är att jag:
1, har skrivit en recension av ett luciafirande i Stadshuset i Kulturskolans tidning när jag var kanske 10 eller så. Jag har fortfarande kvar tidningen i en byrålåda, och ibland tar jag fram den och förundras över hur duktig jag var på att skriva, redan då!

2, tycker väldigt mycket om mat. Jag har aldrig förstått hur man kan tycka att mat bara är till för att man ska bli mätt. Det är ju så fantastiskt gott! Men, som med allt, så finns det också vissa ätbara saker som jag inte gillar lika mycket som jag gillar, säg, vegetarisk lasagne eller sushi. Dessa saker är bland annat kaviar, ostbågar, burkmajs, saker som innehåller dragon, och leverpastej. Jag vet inte vad det är med de här mat-”rätterna”, men jag har nästan utvecklat fobier för dem. Och, for the record, min rädsla för leverpastej har ingenting att göra med att det är inälvsmat. Jag äter blodpudding med god aptit, så det måste vara något annat. (Konsistensen! Jag klarar det inte!)

3, läser tyska. Och jag älskar det. Jag vet att många tycker att det låter hårt och strängt, men jag är av motsatt åsikt. Det är ju så vackert! Det är nästan, men bara nästan, finare än engelska. Jag drömmer om att kunna prata flytande tyska, och när jag lärt mig det kommer jag antagligen att glömma svenskan helt.

4, har tre systrar. En helsyster, en låtsassyster, och en halvsyster som jag fortfarande tänker på som minst i världen fast hon är drygt ett och ett halvt och har lärt sig att säga ”pappas bil”.

5, är fullständigt övertygad om att min pedantiska, perfektionistiska och välorganiserade sida har att göra med att jag är jungfru. Det är mitt stjärntecken, alltså, inte.. Ja. I alla fall, jag vet inte hur det går till, men jag vet att det gör mig till en alldeles fantastisk person och då är jag nöjd.

Ni hittar mig även på twitter, facebook, flickr, last.fm (som sagt!), och makeupalley. Och min mailadress är punkelikat@hotmail.com.

Så, det var väl ungefär det? Nej, en sak till.

Jag har bloggat sen jag var 11. Och jag planerar inte att tröttna än på ett tag.

Yours truly,

Greta

One Comment

Trackbacks

  1. Grattis på födelsedagen, Greta! « Punkelikat!

Kommentarer är stängda.